Beneficiile si dezavantajele folosirii calculatoarelor

Beneficiile si dezavantajele folosirii calculatoarelor

In zilele noastre, calculatoarele sunt folosite in aproape fiecare domeniu al vietii umane si ne umplu inima cu fericire, pentru ca prin ele putem sa finalizam proiectele cotidiene foarte usor si rapid. Dar utilizarea acestora are in afara unor avantaje si cateva dezavantaje importante.

Beneficiile utilizarii unui calculator

1. Calculatorul are un impact foarte mare asupra societatii. El ne-a reformat modul de viata. Utilizarea computerului are un impact major asupra fiecarei parti a vietii noastre.

2. Oamenii folosesc calculatorul pentru a face munca zilnica obisnuita cat mai rapid si mai usor. Utilizarea unui computer personal face ca sarcinile dificile sa fie mai putin complicate. Daca laptopul este nefunctional, puteti sa-l luati intotdeauna la un centru de service. Experti profesionisti lucreaza eficient si rezolva rapid orice problema a calculatoarelor.

3. De asemenea, calculatorul economiseste timp, energie si reduce costul total pentru a indeplini o sarcina specifica.

4. Multe companii folosesc calculatoare pentru a-si mentine conturile clientilor. Bancile utilizeaza computere pentru a stoca inregistrari si a gestiona schimburile financiare.

5. Bancile ofera, de asemenea, servicii de Internet banking pentru clientii lor. Astfel, clientii isi pot verifica inregistrarile din conturi utilizand Internetul cu ajutorul calculatorului.

6. Oamenii folosesc calculatoarele pentru a plati facturile, pentru a-si petrece timpul liber vizionand un film, ascultand muzica, jucand jocuri sau pur si simplu stand pe chat cu prietenii.

7. Pentru comunicarea si partajarea datelor se utilizeaza servicii online precum site-urile Skype sau retelele de socializare.

8. Calculatorul poate fi folosit ca un dispozitiv incredibil de util. Backupurile pot avea inregistrari de toate tipurile de date pe Internet.

9. In plus, un calculator este folosit ca parte a fiecarui domeniu de viata, de exemplu in companiile de transport, in afaceri, medicina, industrie sau pentru evaluarea climei.

Dezavantajele utilizarii unui computer

Utilizarea computerului a creat unele probleme in spatiul public, care sunt descrise mai jos.

1. Diverse activitati sunt usor de rezolvat prin utilizarea computerelor. Aceasta reduce nevoia de oameni si creeaza somaj in spatiul public.

2. Unii oameni folosesc calculatoare fara un scop pozitiv. Ei joaca jocuri si pierd inutil perioade mari de timp. Acest lucru cauzeaza o risipa de energie. Generatia tanara petrece in prezent mult timp si energie pe Internet, prin intermediul calculatoarelor.

3. Persoane straine pot obtine ilegal accesul la datele stocate pe computerul dvs. personal, ceea ce poate produce cele mai complexe probleme de securitate a informatiilor.

4. Unele persoane, denumiti hackeri, folosesc calculatorul in scopuri negative. Ei comit infractiuni cibernetice si pot fura date importante sau bani din conturile bancare ale altor oameni.