DMAA propune proiectul unei cladiri rezidentiale futuriste

Cladirea rezidentiala va avea sera in loc de acoperis.

Un nou cartier urban se ridica din praful sitului fostului sediu al multinationalei ‘The Kellogg Company’ de pe Überseeinsel din Bremen, Germania. Aceasta peninsula cu suprafata de 41 ha de pe malurile raului Weser, in proximitatea portului Europahafen, se doreste axata pe furnizarea de spatii ecologice pentru diverse interactiuni umane. Avand in vedere acest lucru, compania Delugan Meissl Associated Architects (DMAA) si-a dezvaluit designul pentru o cladire rezidentiala din acest complex, a carei constructie se asteapta sa inceapa la sfarsitul acestui an.

Cladirea DMAA va fi ridicata cu elemente de constructie prefabricate

Cladirea va avea sase etaje si va contine intre 30 si 54 de unitati rezidentiale, in functie de numarul combinatiilor de incinte, doua camere, trei camere sau birouri, destinate optiunilor clientilor. Fiecare unitate rezidentiala este prefabricata, pentru un impact minim al santierului asupra sitului si o eficienta maxima a costurilor. Locatarii vor avea acces fiecare la balcoane comune si alte spatii deschise, pentru cultivarea plantelor si interactiuni atat cu ceilalti oameni, cat mai ales cu natura.

Cel mai inalt nivel al cladirii are o sera, care este disponibila atat pentru rezidenti, cat si pentru utilizarea de catre angajatii intreprinderilor comerciale ce cauta spatiu. Terenurile amenajate din jurul cladirii ofera mai multe oportunitati pentru plimbari in aer liber, pe jos, cu bicicleta, cu skateboard-ul, cu role sau cu scuterul. Spatiul destinat plantelor de balcon si serei de deasupra contribuie la un aer mai curat al zonei, prin reducerea dioxidului de carbon si cresterea nivelului de oxigen. In esenta, cladirea filtreaza in mod natural aerul.

Sera cladirii DMAA produce alimente pe tot parcursul anului

Proiectul reprezantand sera rezidentiala nu se concentreaza doar pe designul ‘verde’ in ceea ce priveste gradinaritul, dar arhitectura prezinta si numeroase elemente de economisire a energiei. De exemplu, o placa a unui perete din miezul structurii este incalzita, iar aceasta caldura radiaza in interiorul spatiului respectiv. Ferestrele din sticla lasa lumina naturala sa intre in toate sectiunile rezidentiale ale cladirii, precum si in sera de la nivelul superior. Atunci cand temperatura interioara a cladirii creste, caldura spatiilor de locuit incalzeste in mod natural si eficient sera de deasupra, fara a fi nevoie de energie suplimentara. Acest sistem de incalzire creat de compania Delugan Meissl Associated Architects (DMAA) asigura gradinaritul pe tot parcursul anului, facand din alimentele produse o optiune de hrana ieftina pentru toti rezidentii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l în rețelele sociale

Lasă un răspuns