Electricianul

electrician
Electricienii sunt responsabili pentru instalarea și intretinerea sistemelor electrice care alimenteaza casele și a spatiile comerciale.

Este o carieră ca electrician pentru mine?

Descrierea carierei de electrician
Dacă sunteți fascinat de modul în care funcționează aparatele, lucrați bine cu mâinile și sunteți în formă fizică bună, ați putea fi pregătiți pentru o carieră de electrician. Lucrul în toate aspectele legate de operațiunile electrice este foarte practic. Electricii măsoară tensiunea, instalează și repară sistemele de iluminat, conecteaza cabluri și verifica instalatiile pentru a asigura siguranța sistemelor electrice în diferite unități. Mulți electricieni lucrează ca parte a unui echipe de construcții, instalând sisteme electrice în case și imobile noi. Altii se specializează în întreținere, care implică în principal repararea și înlocuirea unor elemente precum comutatoare, fire, întrerupătoare de circuit și alte componente electrice. Toți electricienii sunt, de asemenea, responsabili pentru a asigura că lucrările lor respectă standardele locale in construcții.

Informații privind ocuparea forței de muncă de electricieni

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, ocuparea forței de muncă pentru electricieni este de așteptat să crească cu 20% în decursul deceniului 2012-2022. Persoanele cu o gamă largă de abilități ar trebui să aibă cele mai bune perspective de angajare. Salariile variază în funcție de angajator și experiență.

Cum pot deveni un electrician?

Instruire și educație
Dacă alegeți să deveniți un electrician bucuresti, va trebui să completați un program de ucenicie, care combină instruirea în clasă cu instruirea la locul de muncă plătită alături de un electrician cu experiență. Învățământul de obicei durează aproximativ patru ani pentru a finaliza. În plus, numeroase colegii tehnice și școli profesionale oferă programe de instruire a electricienilor pentru elevii care doresc să înceapă instruirea în clasă înainte de a începe o ucenicie. Aceste programe pot dura aproximativ nouă luni și pot include clase precum teoria electrică, instalatii casnice, comenzile industriale, codurile și planurile, locațiile periculoase și distribuțiile de putere, sistemele de alarmă de incendiu și procedurile de siguranță.

Licențiere și certificare
După ce ați terminat educația, probabil că va trebui să obțineți o licență de stat înainte de a putea începe să lucrați ca electrician. Uneori este necesar, de asemenea, o certificare specială de la ANRE pentru posturi precum electrician și contractor electric.