Alegerea unui filtru de apă poate fi o experiență confuză, datorită varietatii tipurilor de filtre de apă disponibile. Există multe tipuri de filtre de apă pentru uz casnic, iar fiecare tip de filtru de apă oferă ceva diferit. Unele sunt ușor de îngrijit și de instalat, în timp ce altele necesită mai multa întreținere și îngrijire.
Pentru a sti care tip de filtru sa cumparati, trebuie sa aflati care sunt nevoile dvs. specifice. Fără sfaturi dintr-o sursă de incredere, întrebarea „ce filtru de apă am nevoie?” poate părea insurmontabilă. Puteti imbunatati calitatea apei potabile pe care o utilizati instaland propriul sistem de filtrare si purificare a acesteia.
Deci, ce tipuri de filtre de apă există pe piata?
Mai intai trebuie sa aflati care sunt metodele utilizate pentru purificarea apei si cum funcționează filtrele de apă.
Metodele de purificare a apei includ procese fizice precum filtrarea, sedimentarea și distilarea; procese biologice precum filtrele cu nisip lent sau carbon activ biologic; procese chimice precum florularea și clorarea și utilizarea radiațiilor electromagnetice, cum ar fi lumina ultravioletă. Toate aceste metode de tratare a apei sunt utilizate de diferite tipuri de filtre de apă și sisteme de filtrare pentru a produce o apă cat mai pură.
Filtre cu carbon activ
Cunoscute și sub denumirea de filtre de carbon sau pre-carbon, aceste dispozitive elimină din apa contaminantii organici, VOC-uri – compusi organici volatili, pesticide. Ele functioneaza prin conectare la reteaua de apa de la robinet. Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării filtrelor cu carbon activ este că apa de la robinet va avea un miros redus și un gust mai bun. Prezența clorului și a altor contaminanți sunt reduse semnificativ.
Osmoza inversa
Acest tip de filtru este popular deoarece acesta poate elimina contaminanții periculoși din apa dvs. și elimina foarte bine mirosurile. Este posibil să vă întrebați cum funcționează cel mai bun filtru de apa cu osmoza inversa. În principiu, apa din reteaua publica este împinsă mai întâi printr-un pre-filtru de carbon. Aceasta elimină contaminanții organici și clorul. Procesul de osmoză inversă este secundar. Permite trecerea apei, dar respinge substantele precum arsenicul și plumbul. Apa purificată este depozitată într-un rezervor mic până când aveți nevoie. Când deschideți robinetul montat, presiunea aerului forțează apa purificată într-un alt filtru, oferindu-i o filtrare finala. Dacă doriți, puteți include etape suplimentare, cum ar fi filtrele de remineralizare, alcalinizare si sterilizare cu nanosilver.
Filtre de apa cu radiatii UV și infraroșu
Filtrele cu raze ultraviolete (UV) sunt una dintre cele mai noi tehnologii din industria filtrelor de apă. Filtrele UV distrug bacteriile care prezintă un risc pentru sănătatea ta. În plus, este, de asemenea, ecologic, deoarece nu utilizează niciun produs chimic. În mod similar cu filtrele alcaline, filtrele cu infraroșu sunt utilizate pentru a reduce duritatea apei. Ele folosesc o combinație de căldură și lumină pentru a încărca negativ apa.
Cel mai bun tip de filtru apa
Deci, ce tip de filtru de apă este cel mai bun pentru tine? Pai depinde. Ce anume vrei sa filtrezi din apa cu care esti alimentat? Vrei să scapi de gustul și mirosul ciudat din apa de la robinet? Sau ai efectuat un test de apă și ai găsit contaminanți periculoși în el? Doriți un dispozitiv eficient care să aibă costuri reduse, este eficient și necesită puțină sau deloc instalare?
Deci atunci cand vreti sa alegeti un filtru de apa, trebuie sa va ganditi atat la ce tip de filtrare doriti, dar si la bugetul pe care il veti aloca. De asemenea, puteti tine cont si de firma producatoare, avand in vedere ca acelasi tip de filtru de apa il puteti gasi la mai multe firme.