Care este procesul de realizare al butoaielor din lemn

In anul 2023 cererea pentru butoaie din lemn este in crestere pentru diverse evenimente si locatii. Va prezint mai jos care este procesul de realizare al butoaielor din lemn.

  1. Se alege lemnul potrivit pentru butoaie, de obicei stejar, care este un lemn dur, rezistent la apă și la influențele exterioare.
  2. Se taie bucățile de lemn potrivite pentru fiecare parte a butoiului – fund, două părți laterale, două părți superioare și o bucată pentru coardă.
  3. Lemnul este apoi prelucrat pentru a avea grosimea potrivită pentru fiecare parte a butoiului și pentru a fi curbat. Acest lucru se poate realiza prin încălzirea bucăților de lemn și modelarea lor în forme speciale sau prin utilizarea de unelte speciale de tăiere și formare.
  4. După ce părțile butoiului sunt tăiate și modelate, ele sunt asamblate împreună folosind coarda de lemn și cheile de butoi. Coarda de lemn este o bandă lungă de lemn care este înfășurată în jurul butoiului și apoi fixată în loc cu cheile de butoi, care sunt piese de lemn în formă de U.
  5. După ce butoiul este asamblat, acesta este ars pe interior pentru a arde toate particulele de lemn și pentru a sigila fisurile din lemn. Această procedură se numește „arderea butoiului”.
  6. După arderea butoiului, acesta este lustruit și apoi umplut cu apă timp de câteva zile pentru a-l înmuia și a se asigura că nu există scurgeri sau pierderi.
  7. După ce butoiul este pregătit, poate fi utilizat pentru stocarea și fermentarea băuturilor precum vinul, berea sau whisky-ul.

Ce dimensiuni poate avea un butoi din lemn?

Dimensiunile unui butoi din lemn pot varia în funcție de utilizarea sa specifică și de preferințele producătorului sau utilizatorului. Butoaiele pot fi construite pentru a avea dimensiuni mici, medii sau mari, în funcție de cantitatea de lichid pe care trebuie să o stocheze sau să o transporte.

În general, butoaiele de vin și whisky sunt construite în dimensiuni standard, astfel încât să se poată stoca sau transporta cantități mari de băutură. Acestea pot avea o capacitate de aproximativ 225 de litri (60 de galoane) și o înălțime de aproximativ 90 de centimetri (35 de inci) și o lățime de aproximativ 70 de centimetri (28 de inci).

In principiu, Butoaie din lemn de stejar sau Butoaiele de bere pot fi mai mici, având o capacitate de aproximativ 50-100 de litri (13-26 de galoane), dar pot fi construite și în dimensiuni mai mari pentru a stoca sau transporta cantități mai mari de bere.

De asemenea, există și butoaiele decorative, care pot fi folosite în scopuri de decor sau de depozitare a altor obiecte decât lichide. Acestea pot fi construite în diferite dimensiuni și forme, în funcție de preferințele proprietarului.

TONNELLERIE BUTICOM, Butoaie din lemn de stejar romanesc este unul din cei mai mari distribuitori de butoaie din Romania dar si din Europa cu vanzari in Franta, Italia sau Anglia

Lasă un răspuns