Este necesara o evaluare de risc la securitatea fizica a firmei dvs?

evaluare de risc la securitatea fizica a firmei

Cu avertismente tot mai frecvente despre hackeri, furturi digitale si securitate cibernetica precara, este usor sa treceti cu vederea securitatea fizica ca o preocupare a trecutului. Dar criminalitatea nu a devenit complet digitala si niciodata nu va fi. Majoritatea companiilor asteapta pana cand se confrunta cu o amenintare majora inainte de a efectua o evaluare de risc la securitatea fizica.

Intr-un astfel de moment, compania dvs. va avea nu numai pierderi financiare, dar ii poate fi afectata atat reputatia, cat si increderea clientilor. Nu trebuie sa asteptati o incalcare a securitatii fizice, inainte de a reevalua procedurile de siguranta la locul de munca.

Urmati acesti cinci pasi pentru a efectua propria evaluare de risc la securitatea fizica pentru a va proteja afacerea

1. Identificati riscul: primul dvs. pas este sa va cunoasteti riscurile. Diferitele companii si locatii au niveluri diferite de risc. In timp ce orice afacere este expusa riscului de infractiune, probabilitatea infractiunii difera si ar trebui sa va extindeti masurile de securitate in consecinta.

De exemplu, o banca dintr-un cartier cu criminalitate ridicata va necesita in mod natural proceduri de siguranta mai stricte decat una dintr-un orasel rural. In ambele cazuri ar trebui sa se ia masuri pentru a descuraja criminalitatea, dar vecinatatea cu criminalitate ridicata poate alege sa instaleze sisteme de protectie suplimentare sau sa se sporeasca vizibilitatea personalului lor de securitate ca masura preventiva.

2. Evaluati amenintarile si vulnerabilitatea: dupa ce ati luat in considerare o lista de riscuri pentru afacerea dvs., urmatorul pas este analiza la risc si identificarea amenintarilor. Intrebati-va ce riscuri sunt mai susceptibile sa apara decat altele. Puteti defini un risc foarte probabil ca o amenintare.

Apoi, luati in considerare orice riscuri pe care masurile dvs. de securitate nu le abordeaza sau le abordeaza doar minimal. Riscurile care se incadreaza in aceasta evaluare sunt vulnerabilitatile companiei dumneavoastra. Dar simpla abordare a analizei riscurilor nu va va spune ce zone ale companiei dvs. sunt vulnerabile. Pentru a obtine o imagine exacta a vulnerabilitatilor afacerii, va trebui sa parcurgeti pasii urmatori: revizuiti-va locatia si facilitatile, procedurile de operare si sistemele de securitate fizica.

3. Revedeti securitatea actuala a imobilului si a facilitatii: primul dvs. pas in evaluarea vulnerabilitatilor este sa aruncati o privire asupra imobilului si a facilitatilor dvs. O evaluare a locatiei include zona imediata sau cartierele din jurul companiei dvs. Evaluarile facilitatii arunca o privire asupra oricaror vulnerabilitati din cladirile fizice sau alte structuri. Cand examinati securitatea locatiei fizice, incepeti cu functionalitatea si intretinerea. Orice aspecte ale companiei dvs. care nu au fost intretinute ar putea reprezenta o amenintare la adresa securitatii. Usile care nu se mai inchid corect, portile care se blocheaza sau chiar problemele cu fereastra baii sunt bucle deschise care va cresc riscul la securitatea fizica. Normele intretinerii de baza poate contribui mult la pastrarea securitatii locatiei.

Totusi, este recomandat sa luati in considerare modificarile pe care le puteti face spatiului fizic pentru a imbunatati procedurile de siguranta, cum ar fi usile sau intrarile.

4. Revizuirea procedurilor de operare a facilitatii: dupa ce ati luat in considerare securitatea fizica a spatiului dvs., ar trebui sa evaluati procedurile in vigoare pentru personalul dvs.

Majoritatea institutiilor sunt foarte sigure in timpul orelor de lucru obisnuite, dar se relaxeaza cu personalul de noapte, cum ar fi personalul de paza sau curatenie. Faceti verificari pentru personalul din cladire dupa program? Daca nu, este posibil sa oferiti infractorilor acces facil la cladirea dvs. De exemplu, portarii pot lasa usile descuiate sau intredeschise, din comoditate. Chiar daca usile exterioare sunt blocate, stabiliti proceduri care va asigura ca nu este niciodata prea usor pentru oricine din interiorul cladirii dvs. sa acceseze anumite materiale.

In cele din urma, revedeti planurile si procedurile de urgenta. Aveti la dispozitie proceduri in caz de amenintare cu jaf sau bomba? Personalul dvs. este instruit in gestionarea acestor situatii?

5. Revizuirea sistemelor de securitate fizica: ultima etapa a evaluarii de risc la securitatea fizica ar trebui sa se adreseze sistemelor dvs. de securitate. Sunt pe deplin functionale? Au lacune? S-ar putea sa luati in considerare punctele invizibile ale camerelor, usile pentru zone securizate care sunt prea usor de accesat sau lipsa de personal dedicat securitatii fizice.

Examinati exhaustivitatea sistemelor dvs. Riscul poate varia de la simplul furt, la amenintari interne. Stabiliti nu numai proceduri de siguranta, ci si masuri de securitate fizica care acopera mai multe niveluri de amenintare.

Efectuarea unei evaluari de risc la securitatea fizica aprofundata este cel mai important pas pe care il puteti face pentru o securitate mai buna. Odata ce va constientizati punctele forte si vulnerabilitatile, puteti lua masurile de precautie necesare pentru o afacere mai sigura. Pentru a afla cum sa va imbunatatiti cat mai bine securitatea fizica, contactati o firma de experti in evaluarea la risc.

Lasă un răspuns