Florenta si Galeriile Uffizi

galeriile uffizi - firme romania 365

Orasul emblematic al Toscanei gazduieste una din cele mai celebre galerii de arta din lume: Palatul şi Galeria Uffizi (Galleria degli Uffizi şi Palazzo degli Uffizi), iar aici se pot admira cele mai bogate si variate picturi mostenite din opulenta si faimoasa epoca a Renasterii.

Palatul şi Galeriile Uffizi sunt obiectivele turistice cele mai vizitate din Florenta si nici un turist nu isi permite sa le omita atunci cand viziteaza fermecatoarea regiune a Toscanei. Colectia de capodopere este considerata a fi prima galerie publica de arta din lume. Obiectele colectionate aici au fost stranse sub patronajul familiei de Medici care, prin ultimul sau reprezentant, Anna Maria Luisa, a lasat mostenire orasului această colectie, cu conditia ca muzeul sa nu fie instrainat niciodata. Cladirea in sine este din punct de vedere arhitectural o opera de arta, fiind creatia celebrului Georgio Vasari. Construit in a doua jumatate a secolului al XVI-lea, pastreaza si astazi amprenta celebrului arhitect sef, prin numele coridorului care leaga Palazzo Vecchio, Uffizi si Palazzo Pitti: Coridorul Vasari.

Colectia de arta gazduită de Uffizi sintetizeaza istoria artei florentine din secolul al XIV-lea pana in secolul al XVI-lea, ba chiar obiectele expuse traverseaza cu mult limitele si cele ale timpului. Mai mult, nu este vorba despre un muzeu care expune doar picturi, inauntru exista broderii si sculpturi celebre care imbogatesc colectia de arta. Superbele capodopere de la galeriile Uffizi se referă la: Naşterea lui Venus şi Primăvara lui Botticelli, Autoportret de Om Bătrân, Autoportret de Om Tânăr ale lui Rembrandt, Meduza, Tânărul Bacchus şi Sacrificiul lui Isaac ale lui Caravaggio, Sfânta Familie a lui Michelangelo, autoportretul lui Raphael, câteva tablouri semnate de Rubens, Adorarea Magilor a lui Leonardo da Vinci.

Colecţia copleşitor de bogată de la galeriile Uffizi ocupă 45 de camere ale palatului din Toscana, iar impatimitii artei vor puncta cu siguranta aceasta galerie celebra ce adaposteste o serie de colectii grandioase ale culturii universale.

Lasă un răspuns