Beneficiile turismului pentru economia locala

economie turism local

Turismul este benefic nu numai pentru vizitatori, ci si pentru economiile locale. Marele beneficiu al acestei industrii este ca implica o forta de munca destul de consistenta, dar si faptul ca multe dintre intreprinderile care opereaza in cadrul acesteia sunt unitati mici. Pentru o comunitate cu potential de a deveni o destinatie turistica, exista o gama larga de beneficii. Cu o industrie turistica in plina expansiune, exista multe lucruri de facut, multe locuri de vazut si, ca urmare, vor fi atrasi din ce in ce mai multi turisti.

Mai multe locuri de munca in turism

Unul dintre cele mai clare avantaje il reprezinta locurile de munca pe care le ofera turismul. Acestea variaza de la pozitii direct influentate, cum ar fi ghidurile turistice, personalul hotelului, pana la serviciile de transport cu autocarul si restaurantele din zona. Minunat pentru toate aceste afaceri este faptul ca ele nu numai ca platesc salariile personalului lor, ci furnizeaza si produse la nivel local, dand un impuls industriei locale.

Castiguri multiplicate

In primul rand exista banii cheltuiti direct de catre turisti. Dar exista o gama larga de necesitati umane de baza care trebuie achizitionate, cum ar fi alimente, imbracaminte, coafura, servicii medicale si nevoi de transport, care trebuie completate, impreuna cu suveniruri si distractii. In felul sau, turismul sustine comertul mondial.

Diversificarea veniturilor

De asemenea, turismul permite unei economii locale sa dezvolte o noua forma de venit. Aceasta actioneaza ca o polita de asigurare in caz de criza economica, deoarece veniturile suplimentare care vin pot contribui la sustinerea industriilor traditionale in cazul in care acestea se afla sub presiune financiara. Turismul permite unei comunitati sa-si diversifice sursele de venit si sa nu se bazeze pe o singura industrie.

Citeste si: Primele imagini de la telescopul spațial James Webb al NASA dezvăluie galaxii antice

Modernizarea infrastructurii

De veniturile suplimentare care intra intr-o comunitate beneficiaza, de asemenea, consiliul sau guvernele locale. Aceasta inseamna mai multi bani de impozitare, ceea ce permite lansarea sau dezvoltarea proiectelor publice. Aceasta inseamna imbunatatirea infrastructurii, dezvoltarea parcurilor si actualizarea spatiilor publice. Facilitatile mai bune duc la cresterea numarului de turisti, dar reprezinta si un avantaj considerabil pentru localnici.

Avantaje sociale

Pe langa venituri, exista si avantaje culturale remarcabile ale turismului. Poate fi o sursa de mandrie pentru comunitatile locale si le permite sa se uite la istoria si la patrimoniul lor cultural, dezvoltându-si propria identitate comunitara. Turismul poate contribui la pastrarea istoriei unei regiuni, care in alta situatie poate fi expusa riscului pierderii in timp.

Lasă un răspuns