Initierea in fitness

Fitness-ul este o activitate benefica organismului uman.

Oamenii continua sa inventeze tot mai multe moduri de a isi spori confortul personal dar, in acelasi timp, nu fac altceva decat sa-si limiteze miscarea fizica prin diferite mijloace de transport, ascensoare sau telecomenzi pentru orice.

Prin urmare, pentru a nu interfera cu dezvoltarea corecta a corpului si a nu-i permite imbatranirea si uzura precoce, este important si sanatos sa faceti sport in general sau fitness in particular.

Evitarea suprasolicitarilor

Daca decideti sa incepeti practicarea sportului la un club de fitness, nu va grabiti si nu incercati sa faceti totul deodata. Regula ”incepe cu lucrurile mici” exista dintr-un motiv bine gandit. Fitness-ul pentru incepatori se bazeaza pe aceasta regula, cu ea va puteti incepe calatoria catre o sanatate de fier si o viata lunga si fericita.

Ritmul vietii noastre este atat de rapid incat de multe ori uitam de propria noastra sanatate. Cineva face exercitii acasa, altcineva alearga in fiecare dimineata dar majoritatea oamenilor prefera cluburile de sport si fitness.

Si acest lucru nu este surprinzator, deoarece acesta este singurul mod in care o persoana obisnuita poate avea la dispozitie un set complet de simulatoare si echipamente, precum si antrenori sau consultanti in domeniu.

Un corp nepregatit pentru exercitii fizice poate suferi vatamari semnificative daca incercati sa fortati limitele. Chiar daca vi se pare ca bara nu este grea si o ridicati cu usurinta, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa adaugati imediat greutati in plus. Este foarte probabil ca in acest caz, a doua zi dimineata sa nu va puteti misca din cauza durerii musculare resimtite (cunoscuta si sub numele de febra musculara).

Inainte de orice, aveti nevoie sa stabiliti ce obiectiv urmariti. Pentru asta, trebuie sa apelati la ajutorul instructorilor profesionisti. Un program clar de pregatire va va ajuta sa obtineti rezultatul dorit, fara a va compromite sanatatea si timpul. In plus, antrenorii iti vor spune intotdeauna ce greseli faceti in sala, va vor da sfaturile necesare in ceea ce priveste dieta si nutritia si va vor spune cum sa eficientizati rezultatele.

De asemenea, merita sa ne amintim cateva reguli simple ce trebuie respectate de orice persoana in timpul antrenamentului, in special de cei care practica fitness in faza initiala.

Sfaturi utile incepatorilor

Principalul lucru de care trebuie sa tineti cont este sa nu neglijati incalzirea. Multi oameni nu iau in serios aceasta etapa critica si, din aceasta cauza, multi pot suferi ulterior multe afectiuni, diverse dureri, precum si si entorse.

Incalzirea nu este doar un set de exercitii, ci este o modalitate de a va incalzi muschii si de a-i pregati pentru incarcaturi suplimentare. Chiar si astfel de exercitii aparent obisnuite, precum tractiunile la bara orizontala sau exercitiile cu gantere necesita, de asemenea, o incalzire preliminara.

In al doilea rand, nu uitati niciodata ca in timpul cursurilor cheltuiti o cantitate imensa de energie, ce trebuie reinnoita, chiar daca sunteti angajat intr-o dieta de pierdere in greutate. In timpul antrenamentului, asigurati-va ca beti apa suficienta pentru a evita deshidratarea, cel putin cateva inghitituri la fiecare 25-30 de minute.

Apoi, imediat dupa antrenament, ar trebui sa va orientati pentru a manca ceva bogat in calorii, astfel incat energia consumata sa fie returnata sub forma de masa musculara. Nu va fi foarte usor la inceput dar, dupa ce veti observa primele rezultate in oglinda (dupa minim o luna de zile), veti intelege ca eforturile dvs. nu au fost in zadar.