Cum să alegem luminatorul potrivit

Luminatoare

Beneficiile montării unui luminator

Luminatorul poate fi utilizat ca o sursă de lumină naturală ce crește vizibilitatea într-un anumit spațiu. El poate transforma un spațiu întunecat într-o încăpere foarte atractivă. Principalul avantaj este că vă oferă lumină în mod gratuit, fără să mai consumați energie electrică. Prin aceasta nu doar că faceți economii, dar contribuiți și la protejarea mediului înconjurător pentru că vor scădea emisiile de carbon. Alt avantaj constă în faptul că lumina albă naturală provenită de la soare este mult mai placută decât lumina artificială produsă de becuri cu incandescență, neoane sau leduri.

Amplasarea luminatorului depinde atat de marimea acestuia cat si de numarul de luminatoare pe care le vom instala. Uzual, luminatorul se monteaza in mijlocul tavanului. Daca spatiul este foarte mare, atunci este necesara amplasarea mai multor luminatoare; pentru aceasta solutie se folosesc luminatoarele continue.

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să alegeți cele mai potrivite luminatoare

Cu o gamă atât de mare de opțiuni de iluminare, înțelegem că alegerea luminatoarelor poate fi dificilă. Să știi ce stil, tip sau chiar unde să pui un luminator în casa ta poate fi confuz.

Luminatoarele pot aduce o contribuție semnificativă la eficiența energetică și confortul în orice clădire, pentru ca poate furniza de trei ori mai multă lumină decât o fereastră verticală de aceeași dimensiune!

Oamenii, ca și plantele prosperă sub lumina naturală a zilei. Corpurile noastre sunt proiectate să funcționeze în conformitate cu programul zilnic natural al soarelui – începem activitatea odată cu apariția luminii soarelui dimineața și adormim după amurg. Acest lucru ne ajută să ne stabilim ritmul biologic circadian.

Lumina zilei poate afecta productivitatea și performanța!

  1. Studenții se concentrează mai bine sub lumina zilei
  2. Productivitatea lucrătorilor este crescută sub lumina zilei
  3. Vânzările cu amănuntul sunt mai mari în zonele luminate de zi.

Luminatoarele oferă flexibilitate în designul arhitectural. O mică cameră întunecată fără ferestre poate fi transformată pentru a părea mai mare prin aducerea luminii de zi în cameră. Băile și grupurile sanitare care beneficiază de aducerea luminii printr-un luminator în acoperiș elimina nevoia unei ferestre și permite astfel utilizarea unui spațiu suplimentar pentru pereți, îmbunătățind designul camerei.

Luminator sau fereastră de mansardă?

Luminatoarele pot fi rotunde, pătrate sau dreptunghiulare și pot fi vitrate cu cupole din policarbonat sau sticlă. Tocul acestora este de obicei reflectorizant.

O fereastră de mansardă are geamuri clare prin care puteți vedea și este instalată de obicei cu un toc din lemn. Ferestrele de mansardă sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul casei tale. Ferestrele de mansardă pot include, de asemenea, o serie de deschideri manuale sau electrice pentru a permite ventilația, ceea ce le face utile pentru bucătării sau băi.

Amplasarea

Poziționarea luminatorului dvs. este esențială pentru a vă asigura că cantitatea corectă de lumină va intra în spațiu la diferite ore din zi. De asemenea, este obligatoriu să aveți în vedere structura acoperișului și orice cablare electrică sau instalații sanitare care pot fi în spațiul acoperișului care ar putea fi în calea luminatorului.

Pentru mai multe sfaturi legate de montarea corectă a luminatoarelor fixe tip cupolă sau a luminatoarelor continue sau bandă vă rugăm sa contactați firma Welkins.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l în rețelele sociale

Lasă un răspuns