Alimente care iti imbunatatesc starea de spirit

natura

Nevoia unei alimentații sanătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional a fost dovedita stiintific si de obicei trebuie sa va aduca vibratii pozitive, dar o stare de spirit vesela poate fi dificil de intretinut atunci când ati avut o zi proasta. Exista o reteta a fericirii, cateva alimente care iti imbunatatesc mult starea de spirit. Mananca aceste alimente delicioase și vei fi plin de viata si in forma, in cel mai scurt timp!

Ciocolata conține mulți antioxidanți si minerale (inclusiv magneziu) care relaxeaza, provocând scăderea tensiunii arteriale și activand circulația sanguina. Consumand câteva pătrate dintr-un baton de ciocolata neagra 70%, nu numai că va veti reduce anxietatea, ci veti atenua sindromul pre-menstrual, depresia și oboseala. Deci, nu ezitati sa mancati ciocolata neagra de 2-3 ori pe saptamana.

Fiert, prajit, sau transformat într-o omleta, oul este un aliment complet. Ouale sunt o sursă fantastica de proteine, care va ajuta sa mentineti trupul si sufletul in armonie. Ouale conțin, de asemenea, vitamina D, care joaca un rol important in susținerea sistemului imunitar, împiedicand tusea, raceala și strănutul. Consumul de alimente bogate în vitamina D poate ajuta în mod decisiv în îndepărtarea gândurilor depresive, precum și ajuta la scăderea în greutate.
Și pentru a-ți imbunătăți starea de spirit, poți sa faci oua fierte în formă de inimă.
Un mic dejun cu oua, iaurt, fructe de padure si croissant iti asigura o zi minunata.

Un aliment foarte important pentru sanatatea noastra sunt fructele de padure. Majoritatea dintre ele, mai ales cele cu coaja rosie sau inchisa la culoare, sunt foarte bogate in flavonoide (substante vegetale recunoscute pentru proprietatile antioxidante foarte puternice). In plante, flavonoidele au rol de protectie impotriva microbilor si insectelor.