In ciuda faptului ca acoperirea retelei 5G este inca foarte limitata si tehnologia insasi nu este pe deplin dezvoltata, deja vorbim despre crearea retelelor de 6G.
Totusi, umanitatea inca nu dispune de instrumentele si tehnologiile fizice care sa permita punerea in practica a ideii de 6G. Cu toate acestea, exista o baza teoretica pentru aceasta. Cel putin – prin analogie cu 5G, care este deja pus in aplicare in mod activ in diferite domenii ale vietii noastre.
Ce este tehnologia 6G si cand va fi implementata?
6G nu este altceva decat dezvoltarea ulterioara a ideii 5G. Daca acest sistem functioneaza la frecvente inalte ale spectrului, atunci 6G va functiona la frecvente ultrainalte din gama terahertzilor. Acest lucru va oferi o eficienta fenomenala a transferului de informatii. Va fi posibil sa descarcati aproape toate filmele, cartile si jocurile dorite aproape instantaneu.
Prin urmare, unii cred ca acest lucru nu mai este o dezvoltare a ideilor trecute, ci ceva cu totul revolutionar, capabil sa ne schimbe complet viata.
Intr-adevar, acest lucru se va intampla nu mai devreme de 2030. Da, frecventele terahertz sunt deja deschise, doar ca nu se pot folosi inca. Inca din 2018, Universitatea din Oulu, Finlanda, a lansat un program pentru crearea de antene, software si alte elemente importante ale unei retele potentiale 6G. Ceva similar se face acum in centrele de cercetare ale Samsung si LG. Si in Virginia Tech. Cu toate acestea, procesul progreseaza incet.
Utilizatorii obisnuiti nu vor sesiza mari diferente intre retele 5G si 6G
In plus, activitatea retelelor 5G, tipul pe care intentioneaza sa construiasca viitoarele tehnologii 6G, nu este pe deplin inteleasa. Pana cand intreaga lume acopera doar Internetul rapid, este prea devreme sa ne gandim la implementarea practica a proiectului de comunicare ultra-rapida.
Si acum – intrebarea principala. Oamenii obisnuiti au nevoie de 6G? Sincer, nu in mod special. Chiar si 5G nu este deosebit de necesar pentru multi, deoarece intregul sau potential este destul de dificil de utilizat. Pentru corporatiile mari si orasele inteligente, retelele 6G vor fi extrem de utile, deoarece lucreaza cu cantitati uriase de informatii. In timp ce oamenii obisnuiti nu vor observa prea multe diferenta dintre 5G si 6G.
De asemenea, credem ca ar fi util sa aflati ca Elon Musk, CEO la Tesla Motors, lucreaza deja la dezvoltarea retelei sale de sateliti care, in mod special, va ajuta la dezvoltarea tehnologiei 5G.
Sursa articolului: VentureBeat