Mobilierul modular robotic incepe a fi dezvoltat de IKEA

mobilier modular

Urmand trendul secolului XXI, oamenii vor continua sa populeze masiv atat marile metropole, cat si orasele mari ce vor deveni metropole la randul lor, ceea ce va duce in mod natural la o reducere a spatiului de locuit, cu o crestere simultana a costurilor sale.

Opt metri patrati suplimentari

Intelegand acest lucru, IKEA a preluat dezvoltarea mobilierului modular robotic care poate folosi in modul cel mai eficient spatiul disponibil al unei incaperi. In plus, in functie de conditiile de operare, noul complex de mobilier modular denumit „Rognan” poate adauga unui apartament pana la 8 metri patrati de suprafata utila pentru depozitarea lucrurilor sau pentru a face diferite lucruri

Complexul Rognan este proiectat ca un perete de mobilier multifunctional cu propriul sau sistem de miscare, pentru care nu sunt necesare ghidaje de podea. Mobilierul modular se misca intr-o anumita directie in zona unei incaperi, deschizand accesul in compartimente diferite si formand tipul dorit de camera. De exemplu, intr-un caz poate fi un living spatios, iar daca robo-mobila se deplaseaza langa perete, veti obtine un compartiment de dormit.

Rognan – mobilier transformabil multifunctional

Complexul Rognan are un pat dublu, o unitate de lucru, dulapuri de depozitare, un sifonier, o unitate multimedia, un raft pentru carti si o canapea. Spre deosebire de solutiile anterioare, utilizatorul nu are nevoie sa transfere manual sectiunile grele, este suficient sa dati comanda folosind panoul tactil. Robotii se misca independent si este nevoie de doar cateva secunde pentru a imparti camera in doua parti sau pentru a impinge patul din compartiment.

„In loc sa facem mobilierul mai mic, transformam mobilierul insusi pentru functia de care aveti nevoie”, explica reprezentantii IKEA. Utilizarea rationala a robo-mobilei va permite sa echipati inca 8 metri petri patrati spatiu, ca si cum in camera existenta ar fi o usa ce da in alta camera. Noutatea este destinata in primul rand pietelor super-populate din Japonia si Hong Kong, tari unde mobilierul modular Rognan va fi vandut incepand cu anul viitor.

Lasă un răspuns