Avantajele centralei termice electrice

centrale termice

Energia devine din ce in ce mai costisitoare, preturile la gaz si electricitate se modifica cel putin o data pe an. Mentinerea caldurii in locuinta reprezinta o povara grea pentru bugetul familiei, deci nu este surprinzator faptul ca toata lumea doreste sa mareasca economiile privind incalzirea, pentru a reduce facturile la utilitati. Izolarea fatadelor, instalarea ferestrelor cu geam termopan, utilizarea unor aparate electrocasnice inteligente, cu consum redus de energie, nu ajuta intotdeauna. Daca centrala termica va consuma foarte mult combustibil – nici o masura nu va elimina complet problema.

Care centrala termica este mai buna, pe gaz sau electrica?

Atunci cand alegeti un nou sistem de incazire, se pune intrebarea: care centrala termica este mai buna, pe gaze sau electrica? Exista mai multi oameni norocosi, din mediul rural, care au acces la combustibil solid ieftin. La urma urmei, daca exista posibilitatea de a cumpara lemn de foc ieftin (sau de a il procura in timp ce ingrijesti o livada) – poti cumpara o centrala termica pe combustibil solid. Intr-un apartament sau o casa din mediul urban, trebuie insa sa alegeti intre reteaua de gaze naturale si cea de electricitate. Inainte de a proceda la calcularea costurilor de incalzire ale ambelor tipuri de cazane, este necesar sa se analizeze si sa se compare toate caracteristicile consumatorilor.

Beneficiile centralei termice electrice

Instalare. Instalarea unei centrale termice electrice nu necesita amenajarea complexa a unui loc special pentru aceasta. Intrucat in ​​timpul functionarii sale nu exista arderi – nu este nevoie sa se asigure fluxul de oxigen in camera respectiva. Pentru centralele termice pe gaz este necesar sa scoateti in exterior conducta de evacuare a gazelor arse.

Securitate. Orice centrala termica necesita atentie sporita si siguranta. Cu toate acestea, modelele pe gaze sunt mai sensibile in acest sens. In caz de defectiune, ele pot deveni o sursa de gaz metan otravitor, care, in cazul depasirii concentratiei critice, explodeaza si la cea mai mica scanteie. O centrala termica electrica defecta conectata la inpamantare, chiar daca are defectiuni, nu explodeaza si nu curenteaza.

Usor de intretinut. Centrala termica electrica este mai ieftina si mai usor de schimbat decat centrala termica pe gaz. Schimbatorul de caldura al centralei electrice este, de asemenea, mai usor de inlocuit.

Eficienta. Eficienta centralei termice electrice este intotdeauna mai mare de 95% . Cu modelele pe gaze este mai dificil: numai centralele pe gaze cu condensare sunt de inalta calitate si au o eficienta reala de 95% sau mai mult. Cele mai ieftine centrale termice pe gaze pot avea abia un raport de 70-80%.

Astfel, raspunsul la intrebarea care centrala termica este mai buna de a o cumpara, pe gaze sau electrica, s-a dovedit a fi in favoarea celei de-a doua optiuni. Este mai simplu sa o conectati si este mai ieftin sa o mentineti si consuma mai eficient combustibilul. In ceea ce priveste siguranta, centralele termice electrice sunt, de asemenea, superioare celor pe gaze.

Lasă un răspuns