Compatibilitatea semnului Berbec cu celelalte zodii

Zodia Berbec

Berbecul este primul semn al zodiacului, fiind patronat de elementul foc si de planeta Marte. Pozitia dominanta in cercul zodiacului in combinatie cu natura lor inflacarata le ofera reprezentantilor sai o energie pasionala, impulsiva si egocentrica.

Caracteristicile semnului Berbec

Ca arhetip mitologic, Berbecul este un erou de pionierat, iar acest lucru se reflecta clar in relatia de dragoste. De obicei, sunt indragostiti de un sentiment de iubire noua. Esenta experimentelor sale in viata personala este cautarea nesfarsita a placerilor senzuale. Din aceasta cauza, Berbecul de ambele sexe se indragosteste adesea si face multe greseli. El tinde sa ia o dragoste usoara drept iubirea adevarata. Cand Berbecul decide in sfarsit sa „lege nodul”, el are deja un bagaj solid de aventuri de dragoste in spate. Berbecul adora modul in care traieste: cu cea mai mare pasiune si cu o energie exploziva. Reprezentantul acestui semn este atras de inaccesibilitatea partenerului. Nu ii este frica de barierele de incompatibilitate si obstacolele din viata. Castiga simpatia alesului sau cu o perseverenta fara precedent, fara a economisi timp si energie pentru a-i face curte. Din pacate, dupa ce a obtinut reciprocitatea, isi pierde rapid interesul initial. Natura sentimentelor sale romantice este similara cu atitudinea copilului fata de o jucarie noua. Partenerii Berbecului trebuie sa fie pregatiti pentru faptul ca acestia pot, fara regret, sa rupa relatiile dupa o simpla cearta. Ei sunt mai multumiti ca se afla intr-o stare de cautare activa, decat sa incerce sa mentina o relatie problematica.

Semnele cu care Berbecul este compatibil

La prima vedere, s-ar parea ca celelalte semne de foc sunt extrem de compatibile cu zodia Berbec. Cu toate acestea, o astfel de combinatie va fi armonioasa numai in anumite conditii. Doua semne de foc impreuna pot crea o flacara inspaimantatoare, plina de pasiuni, ce nu poate fi intotdeauna controlata. Cel mai bun parteneriat, din acest punct de vedere, este posibil cu Sagetatorul. El impartaseste spiritul aventuros si independent al Berbecului, ambele isi vor da reciproc libertatea de care au atata nevoie. Sagetatorul reuseste sa directioneze energia Berbecului energetic catre idealuri inalte. In uniunile Berbec-Leu si Berbec-Berbec, este mult mai dificil pentru parteneri sa se inteleaga din cauza egocentrismului inerent ambelor semne. Mult va depinde de dorinta ambelor de a face concesii. Compatibilitatea ideala pentru Berbec are reprezentanti ai semnelor elementului aer: Gemeni si Varsator. Un Berbec activ si inflacarat are nevoie de cineva care sa-i intretina flacara, fara sa arda in ea. Semnele de aer ii ofera inspiratie, caldura si energie. Gemenii impetuosi atrag Berbecul cu dinamica si spontaneitatea lor copilareasca, iar Varsatorul cu potentialul sau creativ si intelectual. Principalul plus al reprezentantilor semnelor de aer este ca ei nu concureaza cu Berbecul ambitios. In alianta cu ei, el se poate simti ca un lider, desi este adesea inspirat de ideile lor. Dar acest lucru nu se intampla direct, ci indirect. Aceasta aliniere nu afecteaza mandria Berbecului. Cuplurile Berbec-Gemeni si Berbec-Varsator au o prognoza excelenta pentru o relatie lunga si fericita.

Lasă un răspuns