Kia si Hyundai investesc in “robotica viitorului”

robot industrial

Producatorii sud-coreeni de la Kia si Hyundai au inceput sa investeasca in robotica viitorului.

Chiar pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie testate primele costume exoscheletice create special pentru angajati.

Cele doua companii vor sa faca investitii masive pentru dezvoltarea roboticii pe care o vor utiliza in viitorul apropiat. Deja au inceput treaba pentru automatizarea si usurarea muncii fizice a angajatilor din fabrici. In curand urmeaza sa fie testate primele costume exoscheletice. Acestea au rolul de a imbunatati si eficientiza munca, scazand considerabil rata de accidente la munca.

Si producatorii de top isi indreapta atentia catre tehnologia viitorului care are o stransa legatura cu inteligenta artificiala si robotii. Apeland la automatizari, se poate stimula cresterea productiei si eficientizarea acesteia. Angajatii din fabrici sunt mai putin predispusi la riscuri si accidente pe liniile de ambalare.

Producatorii sud-coreeni au vazut in aceasta dezvoltare a roboticii viitorului o noua oportunitate de dezvoltare a afacerilor pe termen mai lung de timp. Pentru a usura munca angajatilor, cele doua companii doresc sa dezvolte o serie de roboti industriali si costume exoscheletice.

O divizie alocata dezvoltarii noilor tehnologii, creata de Hyundai, va testa primele doua costume in perioada urmatoare. Acestea sunt cunoscute sub denumirile de Hyundai Vest Exoskeleton (H-VEX) si Chairless Exoskeleton (H-CEX). Noua tehnologie implementata pe H-CEX are rolul de a sustine angajatul in pozitia de sezut si il ajuta totodata, sa lucreze mai multa vreme fara sa aiba probleme cu spatele sau articulatii. Pana la finalul anului Hyundai va testa acest produs alaturi de alte inovatii ale companiei sud-coreene, in cadrul fabricilor aflate in America de Nord.

Kia si Hyundai lucreaza si la cresterea autonomiei automobilelor hibride si electrice. Pentru asta pregatesc viitoare modele de masini care vor avea panouri fotovoltaice implementate pe plafon. In curand vom afla care sunt primele modele pe care se va implementa acest sistem si cum va ajuta acest lucru la scaderea consumului de energie.

Lasă un răspuns