Brad artificial sau brad natural?

Brazi artificiali de Craciun

In fiecare an, inainte de Craciun, natura parca isi gaseste drumul catre sufrageria fiecarei locuinte. Brazi inalti sunt presati in suporturi prea mici, coroane taiate, ace aspirate, etc. Multi oameni sunt satui de aventura botanica destinata sarbatorilor de iarna si opteaza pentru un brad artificial de Craciun, usor de intretinut. Pentru altii, un astfel de pseudo-brad este un subiect tabu pentru sarbatorile traditionale de la sfarsitul anului. Dar ce putem spune in favoarea sau impotriva bradului artificial?

Avantaje brad artificial

Un brad artificial va dura cu siguranta de la cinci pana la opt ani. In acest timp il puteti folosi in fiecare an. Bradului din plastic nu-i cad acele, nu ia foc la fel de usor ca originalul natural, se transporta si monteaza foarte usor, iar unele modele moderne, de lux, au deja incorporate instalatiile luminoase.

Un brad artificial standard, inalt de un metru si jumatate, fara iluminare, este disponibil la preturi relativ reduse, sub o suta de euro. Daca il folositi cinci ani sau mai mult, investitia va fi profitabila. Modelele de lux ale brazilor artificiali, pe de alta parte, costa cateva sute de euro – sunt fabricate din polietilena, au inaltimea de peste doi metri si sunt echipate cu iluminare integrata.

Tehnologia de productie a brazilor artificiali s-a dezvoltat semnificativ. In timp ce brazii ieftini din PVC sunt perceputi in mod clar ca fiind artificiali, multi oameni cred ca noile modele de brazi artificiali din polietilena sunt reali. Arborii din segmentul premium sunt realizati din material turnat prin injectie. Prin urmare, ei arata foarte asemanator cu brazii naturali. In plus, oamenii care folosesc bradul artificial au salvat cu siguranta cativa arbori naturali de la defrisare.

Avantaje brad de Craciun natural

Craciunul, festivalul traditiilor si al mirosurilor placute, poate exista fara ramuri adevarate de brad in apartament? Pentru multi oameni acest lucru este de neconceput. In plus, alegerea si cumpararea unui brad sau molid natural este un eveniment nepretuit pentru majoritatea familiilor. Totusi, potrivit unui studiu, un brad natural aduce pana la 20.000 de microorganisme si insecte in living.

In timp ce mirosul si traditia sunt o chestiune de gust, fanii unui brad de Craciun natural vorbesc clar impotriva bradului artificial. Patru din cinci brazi din plastic sunt importati din Orientul Indepartat – spre deosebire de brazii de Craciun naturali. Copacii adevarati sunt chiar prietenosi cu clima. O cultura de conifere dureaza zece ani inainte de a putea fi recoltata. In acest timp, ea poate absorbi in jur de 145 de tone de dioxid de carbon la hectar.

Pe de alta parte, daca optati pentru un brad artificial de lux, acesta ca va arata exact ca unul natural. Singurul lucru care nu va putea fi imitat va fi mirosul. Dar aceasta deficienta o puteti rezolva cu o lumanare parfumata sau cu un difuzor de aromoterapie. In concluzie, lasam la latitudinea dvs. varianta bradului de Craciun agreata si speram sa alegeti cel mai frumos si potrivit model pentru livingul dvs.

Lasă un răspuns