Intrarea in Baroul din New York ca avocat străin

cabinet avocat

Pentru a practica dreptul în Statele Unite, toți avocații – străini sau nativi – trebuie să fie admiși in asociația baroului statului în care doresc să practice. Ca urmare a acestui sistem fragmentat, fiecare stat american (și capitala națiunii, Washington D.C.) își stabilește propriile reguli de admitere în barou.

Din cauza acestui sistem fragmentat, unele state au făcut acest proces mai ușor decât altele și admiterea in baroul din New York ca avocat străin este mai ușoara ca in alte state. În timp ce aproximativ 23 de asociații de barou de stat solicită tuturor solicitanților, indiferent de originea lor, să obțină o diplomă de drept de la o școală acreditată de Asociația Baroului American, New York – una dintre cele mai atractive piețe legale ale națiunii – nu este una dintre ele. De fapt, în comparație cu unele dintre celelalte piețe mari ale națiunii, luarea Baroului din New York ca avocat străin poate fi un proces simplu.

Dar un proces simplu nu înseamnă însă ușor. Consiliul de Stat al Examinatorilor de Drept din New York (BOLE) își asumă rolul de stat ca fiind cea mai proeminentă piață legală din Statele Unite și a stabilit cerințe foarte clare pe care toți solicitanții unui cabinet avocat trebuie să le îndeplinească. Potrivit secțiunii 520.6 din Regulamentul Curții de Apel pentru Admiterea Avocaților și Consilierilor Juriști, avocații străini trebuie să îndeplinească patru cerințe:

Solicitanții trebuie să aibă un „grad de calificare” care să satisfacă cerințele educaționale pentru a practica dreptul într-o țară străină. Acest grad trebuie să fie o diplomă în drept.

Gradul de calificare trebuie să fie de la o școală de drept acreditată de guvernul țării străine și trebuie considerată calificată și aprobată.

Solicitantul trebuie să fi finalizat cu succes un program legal cu o durată echivalentă educației juridice Juris Doctor furnizate de școlile acreditate din Asociația Baroului American (ABA) din Statele Unite. Învățământul juridic din SUA este, în mod tradițional, un curs de studii cu durata totală de trei ani – avocații străini, în consecință, au nevoie de acreditări similare.

În mod similar, programul și cursul de studii finalizat cu succes de către solicitant trebuie să fie substanțial echivalente cu cel al educației pentru Dreptul comun oferită de o școală de drept aprobată de ABA în Statele Unite. Alte exemple de țări care practică drept comun includ Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă și Israel.

Dacă un avocat din străinătate crede că îndeplinește aceste standarde, trebuie să înceapă cererea de a participa la examinarea baroului din New York, completând formularul de evaluare externă online pe site-ul NYSBOLE. Deși formularul de evaluare străină este un prim pas necesar procesului, nu este același lucru ca și o cerere de a sta pentru examenul de barou. După aprobare, solicitanții trebuie să completeze Cererea de Examene Online (numită în mod corespunzător) și să plătească taxa de cerere de 750 USD.

Chiar dacă un avocat din străinătate nu înțelege că îndeplinește aceste standarde, luând Baroul din New York ca avocat străin, este încă o opțiune. Persoanele cu o diplomă de drept comun de doi ani sau chiar un grad de drept civil de trei ani ar trebui să se adreseze în continuare pentru a vedea dacă sunt eligibile să ia examenul de absolvire după finalizarea unui program de Master of Laws (LLM) in Statele Unite ale Americii. Deoarece programele LLM durează în mod obișnuit un an, acestea sunt în mod semnificativ mai puțin costisitoare și consumatoare de timp decat încă trei ani de studii juridice în SUA și dovada că ajungerea in Baroul din New York ca avocat străin este un obiectiv atins.